• 0px
  • -960px
  • -1920px
  • -2880px

Over PRINT4ART

Business art
is the
step that comes after

Art.  I started as a 
commercial artist,
and I want to finish
as a
business artist
- Andy Warhol
 
PRINT 4 ART is opgericht door kunsthistorica Marloes van Liere (1983). Zij studeerde in 2010 af aan de Universiteit Utrecht in Moderne & hedendaagse kunst en zag direct hoe moeilijk het is voor (jonge) creatieve ondernemers om zich staande te houden in de hedendaagse kunstwereld.
 
Zelfpromotie is van uiterst belang
Het huidige politieke klimaat, waarin de culturele en creatieve sector sterk onder druk staan, vereist van kunstenaars en creatieve ondernemers veel ondernemerscreativiteit en zakelijkheid. Op de eerste plaats is een kunstenaar met zijn vakbeoefening bezig, maar door de huidige ontwikkelingen in de kunstwereld is zelfpromotie van uiterst belang. Opvallen tussen die massa is niet gemakkelijk en kwalitatief hoogstaand werk afleveren is, helaas, nog geen garantie om je te onderscheiden van de rest.
 

Een boek heeft een lang leven
De zoektocht naar een geïnteresseerd publiek en de naamsbekendheid van uzelf verhogen is op meerdere manieren te verwezenlijken. Door de komst van social media hebben kunstenaars al een uitstekende tool gekregen voor (online-)marketing. Maar ervaring weet dat zelfpromotie via dit medium meestal niet blijvend en dus niet voldoende is. Persoonlijk contact met uw netwerk, potentiële klanten en geïnteresseerden is heel belangrijk.
Met een eigen boek kunt u uw kwaliteit en professionaliteit uiten. Een boek heeft namelijk een lang leven, kan goed verspreid raken in uw netwerk of daarbuiten en heeft daarom een zeer effectief bereik. 
Waarom PRINT4ART ?
PRINT
 4 ART is opgericht met als doel (jonge, actuele) kunstenaars en creatieve ondernemers de kans te geven zelfstandig een oplage hoogwaardig gedrukte boeken uit te geven voor een zeer betaalbare prijs.
 
De initiatiefnemers van PRINT4ART ontdekten dat het laten maken van een eigen boek in een aantal stuks voor veel kunstenaars goed te realiseren is via verschillende fotoboekenbedrijven. Helaas is het laten drukken van een redelijke oplage boeken voor kunstenaars veel te kostbaar.
 
Door onze ervaring zowel in de kunstwereld als in de grafische wereld is persoonlijke benadering, advies en ondersteuning uitgangspunt van ons beleid. Wij assisteren u graag bij de vormgeving en het schrijven van toepasselijke teksten. Daarnaast bieden wij professionele fotografie voor een scherpe weergave van uw werk. Met PRINT4ART wordt uw wens van het uitbrengen van uw eigen kunstboek realiseerbaar.


Achtergrond
PRINT4ART is opgericht door kunst-
historica Marloes van Liere en
grafisch ondernemer Wouter van Liere
en is een dochter-onderneming van
grafisch bedrijf Van Liere Media.
Dit bedrijf is al meer dan vijftig jaar
regisseur, adviseur en producent van
hoogwaardige grafimedia producties.