• 0px
  • -960px
  • -1920px
  • -2880px

Handleiding Printbox

Maak uw Print4Art project:
1. Dubbelklik op de ‘Download’ button om onze Printboxsoftware gratis te downloaden. Onze Printbox software is te downloaden voor uw PC of MAC.
 
2. Selecteer ‘Maak een nieuw project’ in de pop-up window. Scroll en selecteer het product dat u wilt samenstellen in de lijst aan de linkerzijde en klik op ‘Volgende’. Door op de knop ‘Open een bestaand project’ te klikken, kunt u verder gaan met een project waar u al aan begonnen was.
 
3.
Geef vervolgens uw project een naam in het venster ‘Maak project…’ op het scherm van Printbox en klik op ‘Maken’. U zit nu in de Printboxsoftware en kan aan de slag met het ontwerpen van uw product!
 
4. Importeer de map met foto’s die u wilt gebruiken voor uw project. Verkleinde afbeeldingen van uw foto’s verschijnen op uw scherm en de foto’s die u gebruikt worden licht van kleur. Op deze manier is overzichtelijk weergegeven welke foto’s u al heeft gebruikt. Natuurlijk kunt u een bepaalde foto meerdere keren gebruiken. Tip: U heeft het beste resultaat met JPG-bestanden die niet groter zijn dan de grootte van uw boek.
 
5. Selecteer de optie ‘Autoflow functie’ om uw foto’s automatisch in uw project te plaatsen. Met de keuzes ‘Op Oriëntatie Afbeeldingen’ of  ‘Op Volgorde van afbeeldingslijst’ kunt u kiezen op welke manier Printbox uw foto’s plaatst. Vanzelfsprekend hoeft u niet van deze functie gebruik te maken en kunt u in de volgorde van uw keuze de foto’s plaatsen.
 
6. Bekijk vervolgens uw project en navigeer langs de pagina’s of klik op ‘Preview’ om uw project full screen te bekijken. Maak vervolgens wijzigingen in de gekozen lay-out door foto’s, achtergronden, maskers, kaders te veranderen/ verwijderen of toe te voegen.
 
7. Als uw project klaar is voor productie klik dan op het winkelwagentje of op de ‘bestel’ button. Geen zorgen: fouten in uw project worden meteen aangegeven door Printbox. Dit kan betrekking hebben op lege pagina’s, lege tekstvakken of een te lage resolutie van uw foto’s.
 
8. Vervolgens dient u akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden en uw online bestelformulier verschijnt op uw scherm. De bestelprocedure verloopt binnen een paar eenvoudige stappen. Plaats uw order en u ontvangt van ons een bevestigingsmail.
Wanneer u vragen heeft over uw order, neem gerust contact met ons op.
 
Paginastijlen
U kunt gebruik maken van onze bestaande paginastijlen met verschillende fotokaders en tekstvakken. De paginastijlen zijn ondergebracht in verschillende categorieën en zijn opgebouwd op basis van de hoeveelheid foto’s per pagina. Klik op paginastijlen links onderin en sleep uw keuze naar de betreffende pagina van uw product. Daarnaast kunt u ook uw eigen paginastijlen maken met verschillende fotokaders, tekstvakken en effecten. Om een nieuwe paginastijl op te slaan, klik op categorieën in de stijl browser en sla uw ontwerp op onder de geschikte categorie (linkerpagina, rechterpagina of spread).
 
Achtergronden
U kunt gebruik maken van onze bestaande pagina-achtergronden die per categorie zijn weergegeven in het menu  ‘Achtergronden’. Daarnaast heeft u ook de keuze om uw foto’s als achtergrond te gebruiken of natuurlijk zelf ontworpen templates in uw product te plaatsen. (Druk met de rechtermuisknop op de foto/afbeelding en selecteer ‘Aanpassen aan pagina’.)
 
Foto’s toevoegen
Om een foto toe te voegen kunt u een foto uit de kolom met foto’s selecteren en naar de betreffende pagina of fotokader slepen. U kunt het fotokader naar iedere grootte aanpassen door er dubbel op te klikken.
 
Foto’s uitsnijden
Klik met u rechtermuisknop op de afbeelding om de uitsnede van uw foto te wijzigen. Printbox opent uw foto in een nieuw venster met een kader van de huidige uitsnede van uw foto. Verschuif het kader over uw foto om een andere uitsnede te maken. Om uw uitsnede te vergroten of te verkleinen druk met uw linker muisknop op de hoek rechtsonder.
 
Tekst toevoegen
U kunt tekstvakken creëren door op  ‘Tekstkader’ te drukken in het menu ‘Invoegen’. Door op het tekstvak te dubbelklikken komt u in het venster waar u uw tekst kunt typen of plakken. Hier kun u de lay-out (lettertype, grootte, kleur, uitlijning) van uw tekst aanpassen. Tip: Klik op de zoombutton (in het menu net boven uw pagina) om uw tekst te vergroten voor een beter zicht. Let op: extreem dunne lettertypen zijn niet geschikt om te printen.
 
Pagina’s toevoegen
Klik op ‘Pagina’ boven in het menu en selecteer de pagina’s waar u aansluitend nieuwe pagina’s wilt invoegen en klik op ‘Invoegen’. Wanneer u pagina’s aan het einde van uw project wilt toevoegen, klik dan op ‘Toevoegen’.
 
Pagina’s herschikken
Ga naar het menu ‘pagina’s herschikken’ en gebruik de pijlen aan de linkerzijde op de pagina’s te verschuiven of u kunt de pagina’s selecteren en naar boven of beneden verslepen.
 
Aanpassingen
Om aanpassingen te maken in de foto’s, achtergronden of tekst dubbelklik op het betreffende object. Als u meer dan één object wilt selecteren, houdt dan de shift-knop ingedrukt terwijl u op de objecten klikt. Een blauw kader verschijnt vervolgens om de geselecteerde objecten.
 
Opmaakmenu
Aan de rechterzijde in onze Printbox vindt u een opmaakmenu met veel verschillende opties om je project mee vorm te geven. Met behulp van dit menu kunt u achtergrondkleuren instellen, foto’s roteren en de vorm van kaders, kaderranden, schaduw, kleur en tekstkaders aanpassen.
 
Zoeken naar Updates
Wij adviseren u om de knop ‘Zoeken naar Updates’ bij het openen van Printbox altijd even aan te klikken. Zo heeft u altijd de nieuwste versie van onze software en kunt u gebruik maken van onze nieuwste producten. In een overzicht kunt u een keuze maken uit onze nieuwe producten, achtergronden, paginastijlen enzovoorts en deze downloaden. Let op: U kunt onze Printboxsoftware zo instellen dat deze updates automatisch worden geupload.